Beş ülke Gazze'deki çatışmaların durması için ateşkes çağrısı yaptı

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya Gazze'de yaşanan çatışmaların sona ermesi için harekete geçti. Beş ülke, ateşkes çağrısı yaparak krizin bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Gaza'daki gerginliğin son bulması için uluslararası toplumun da desteğiyle taraflar arasında bir uzlaşma sağlanması bekleniyor.

Beş ülkenin yaptığı ortak açıklamada, daha fazla zaman kaybedilmeden tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Gerilimin Azaltılması ve Gazze'de Ateşkes İhtiyacı

Beş ülkenin ortak açıklamasında, Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması ve Gazze'de hızlı bir şekilde ateşkesin sağlanması gerektiğinin altı çizildi.

Desteklenen Müzakereler Çağrısı

Açıklamada, Orta Doğu’da tansiyonun düşürülmesi ve Gazze’de ateşkesin temin edilmesi konularında tam destek verildiği belirtilerek, Başkan Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim’in, en kısa zamanda ateşkes anlaşmasının tamamlanması için müzakerelerin bu hafta yeniden başlaması çağrısına destek verildi.

Zaman Kaybına Tahammül Yok

Açıklamada, zaman kaybına tahammül olmadığı ve tüm tarafların görevlerini yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

İsrail'in Kendini Savunma Hakkı

İsrail'in İran karşısında kendini savunma hakkının tamamen desteklendiği belirtilerek, İran’a, İsrail’e yönelik askeri tehditlere son verilmesi çağrısında bulunuldu.