Blinken İsrail'e yönelik olası saldırıyı engellemeye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'in güvenliğinin kendileri için hayati önem taşıdığını bir kez daha vurguladı. Bakan, İsrail'in güvenliğini sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu belirtirken, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın devam edeceğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçen hafta Katar'da Gazze'de ateşkes ve esir takası konularında yeni bir anlaşma teklifi sunduklarını ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bu teklifi kabul ettiğini belirtti. Ancak detayları açıklamaktan kaçındı.

İsrail'in Güvenliği Temel Önceliğimiz

Blinken, "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımızı yineliyoruz ve bunu pratikte gösteriyoruz. Bölgedeki askeri varlığımızı artırdık ve bunun amacı caydırmaktır. Eğer bir saldırı olursa buna karşı hazırız." dedi.

Diplomatik Çabalar Devam Ediyor

Blinken, bölgede olası bir saldırıyı önlemek için yoğun diplomatik çaba harcadıklarını belirtti ve hedeflerinin askeri bir çatışmayı önlemek ve varsa bunun üstesinden gelmek olduğunu vurguladı.

Yeni Teklif Detayları Belirsiz

Geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu yeni teklifin detaylarını açıklamayan Blinken, Netanyahu'nun bu teklifi kabul ettiğini ve Hamas'ın da kabul etmesi gerektiğini ifade etti. Anlaşma olmadığı sürece daha fazla İsrailli esirin hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Anlaşma Aşamalarla İlerleyecek

Blinken, ABD'nin sunduğu anlaşma taslağının aşamalarla ilerleyeceğini ve uzman ekiplerin detayları üzerinde çalıştığını belirtti. İsrail'in istihbarat direktörlerinin Mısır veya Katar'daki görüşmelere katılacağını söyleyerek, Hamas'ın önce anlaşmayı kabul etmesi gerektiğini vurguladı.