Bankaya 100 Bin TL Yatırmak Ayda Ne Kadar Kazandırır?

Vatandaşlar, enflasyona karşı birikimlerini korumak için mevduat faizine yöneldi. Ancak bu durumda 100 bin TL'nin aylık faiz getirisi oldukça düşük olabilir. Detaylar haberimizde...

Mevduat hesapları faiz oranları, yatırımlarını korumak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 50'de sabit tutmasıyla birlikte mevduat faiz oranları oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor.

Yüksek Faiz Getirisi TL Mevduat Hesaplarını Cazip Kılıyor

TL cinsinden mevduat hesaplarına paralarını yatıran vatandaşlar, rekor düzeyde faiz getirisi elde ediyorlar. Bankalar, 1 aylık mevduatta yüzde 55'e, 3 aylık mevduatta yüzde 59'a, 6 aylık mevduatta ise yüzde 57'ye varan faiz oranları sunarken, 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatlar için faiz oranı yüzde 42.06 seviyesinde bulunuyor.

Vatandaşların Tercihi Mevduattan Yana

Vatandaşların paralarını harcamak yerine mevduata yatırarak değerlendirmesi, dolar kurundaki hızlı yükselişi engellemeyi ve enflasyonu kontrol altında tutmayı amaçlıyor. Bu durum, bankaların yüksek faiz oranları sunmalarına neden oluyor.

Yüksek Getiriler Vatandaşları Cazip Kılıyor

100 bin TL'sini mevduat hesabına yatıran bir vatandaş, vergiler düştükten sonra 1 ayda 4 bin 226 TL faiz getirisi elde ederken, aynı şartlar altında 500 bin TL'yi 32 günlük faize yatıran bir kişi ise vade sonunda 21 bin 131 TL faiz geliri elde edebilir.

Bileşik Faiz Uygulaması Kazancı Artırıyor

Eğer faiz oranları 1 yıl boyunca mevcut seviyelerde devam eder ve her ay faiz geliri ile birlikte paranızı mevduata yeniden yatırırsanız, bileşik faiz uygulamasıyla yüzde 70.94 getiri elde edebilirsiniz. Bu durumda, 1 milyon TL'lik bir yatırımınız 1 sene sonra 1 milyon 709 bin 400 TL'ye yükselebilir.