Emlak sektöründe yeni bir dönem başlıyor

Sahte ilanların sona erdiği bir döneme giriyoruz. Artık kayıt dışı emlakçılıkla mücadele amacıyla doğrulanmış ilanlar dönemi başlıyor. Bu sayede artık herkes istediği gibi emlak ilanı veremeyecek ve sektör daha güvenilir hale gelecek. Bu değişim emlak sektöründe önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe düzenlemeler yapmaya başladı. Bu düzenlemelerin amacı, kayıt dışı emlakçılıkla mücadele etmek.

Doğrulanmış İlan Sistemi Nasıl İşleyecek?

Yeni düzenlemeye göre, vatandaşlar e-devlet üzerinden kendi gayrimenkullerini seçecek ve emlakçılarını yetkilendirebilecek. Emlakçılar, aldıkları yetki ile belirli sitelerde ilan verebilecekler.

Yetkilendirme Sözleşmesi Şart Olacak

Taraflar arasında yetkilendirme sözleşmesi imzalanması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, emlak ilanlarının verilebilmesi için öncelikle yetki doğrulamasının yapılması gerekecek.

Emlak İlanlarına Yönelik Cezalar

Emlak sahipleri, emlak danışmanlarıyla en az 3 ay çalışma zorunluluğuna sahip olacaklar. Aksi takdirde, internet sitelerinde ilan veren emlakçılar ve mülk sahipleri idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.