İzmir'de çiftçiler, 500 traktörle eylem düzenledi

İzmir Kınık'ta domates fiyatlarının düşmesiyle muzdarip olan üreticiler, 1 lira 90 kuruşa kadar gerileyen fiyatlar nedeniyle hükümete seslerini duyurmaya çalışıyor. Domates üreticileri, "Nerede bu hükümet?" diye haykırarak traktörleriyle meydanlara çıktı. Temsili tabutlar taşıyan üreticiler, "bizi bitirdiniz, artık cenazemizi kaldırın" diyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Domates hasat mevsimi gelmesine rağmen, üreticiler beklediklerinden çok daha düşük fiyatlara satış yapmak zorunda kaldılar. Maliyeti 6 lira olan domatesin kilogram fiyatı, piyasada 1 lira 90 kuruşa kadar geriledi.

Çiftçiler İzmir'de Eylem Yaptı

Tarlada hasat yapması gereken çiftçiler, yaşadıkları mali sıkıntıları protesto etmek amacıyla İzmir'de bir araya geldi. Yaklaşık 500 traktör ile Kınık Cumhuriyet Meydanı'na giden üreticiler, tarım politikalarındaki yanlışlara dikkat çekti. "Çiftçiyi öldürdünüz cenazeyi kaldırın" yazılı tabutla kaymakamlık önüne yürüyen çiftçilerin sesi duyurulmaya çalışıldı.

Üreticiler Yetkililerden Destek Bekliyor

Protesto sırasında açıklama yapan çiftçiler, kendilerine destek olacak hiçbir yetkili kurum bulunmadığını dile getirdiler. Bu durum karşısında çaresiz olduklarını belirten üreticiler, sorunlarına çözüm bulunmasını talep ettiler.

Salça Fabrikası Önünde Buluşma

Protestonun ardından çiftçiler, Soma Bergama karayolundan Kınık girişinde bulunan salça fabrikasına yöneldi. Ancak fabrika önünde jandarma ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı ve yetkililerle görüşme talepleri karşılanmadı. Çiftçiler, sorunlarını doğrudan yetkililere iletmek istediler.

Kaymakam Devreye Girdi

Olay yerine giden kaymakam, çiftçilerin taleplerini iletmek üzere fabrikaya girdi. Ancak fabrikada patronun bulunmadığı ve görüşmenin gerçekleşmediği belirtildi. Üreticiler, sorunlarının çözümü için mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdiler.