İmamoğlu 16. Kez Randevu Talebini Reddetti: İmamoğlu 10 Dakikasını Ayıracak mı?

MARTI şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul’daki taksi sorununa dikkat çekmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasının karşısındaki Saraçhane Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı.

Öktem, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan son bir yıl içerisinde tam 14 kez randevu talep ettiklerini, ancak hiçbirine olumlu yanıt alamadıklarını belirtti. Öktem, yaptığı açıklamada, "15. randevu talebimizi dün ilettik. Bugün ise 16. kez randevu talebimizi iletiyoruz. Sadece 10 dakikalık bir görüşme rica ediyoruz. Bu randevu talebimizi yenilemeye devam edeceğiz. Yarın da burada olacağız" ifadelerini kullandı. Öktem ve beraberindeki ekip, mesai bitimine kadar parkta nöbet tutmaya devam edeceklerini belirtti.

İstanbul’daki Taksi Sorunu ve Önerilen Çözüm

Öktem, İstanbul’daki taksi sorununa yönelik çözüm önerilerini paylaşarak, "Bu, 16. randevu talebimizdir. İstanbul’daki taksi sorununun çözümüyle ilgili bütün paydaşlarla görüşüldü, ancak bizimle hala görüşme yapılmadı. Başkan İmamoğlu ile görüşebilirsek ona iki önemli şey anlatacağız. Bu görüşmenin en fazla 10 dakika süreceğine inanıyoruz" dedi.

Öktem, ilk olarak 200 bin şoförle İstanbul’un en büyük ulaşım camiası olduklarını belirterek, “Elimizdeki istatistikler gösteriyor ki İstanbul’daki sorun daha fazla taksi plakası değil, paylaşımlı yolculuk çözümüyle aşılabilir” dedi.

Fikrini Değiştirebiliriz: 200 Ülkede Paylaşımlı Yolculuk Modeli

Paylaşımlı yolculuğun dünya genelinde 200 ülkede kullanıldığını ifade eden Öktem, “Bu konuda istatistiklerimizi ve çözüm önerimizi sunmak istiyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bu konuda fikrini değiştirebileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Taksi Lisansı Sorunu ve MARTI’nın Talepleri

İkinci olarak ise, Öktem, 11 ay önce başvurdukları ve gerekli tüm işlemleri tamamladıkları bir taksi lisansı taleplerinin İBB tarafından karşılanmadığını dile getirdi. Öktem, "Bu sürecin tamamlanmasını ve lisansımızın verilmesini talep ediyoruz. Dünyadaki diğer büyük şehirlerde olduğu gibi, İstanbul’daki taksi sorununun çözümünün de paylaşımlı yolculuk olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Başkan İmamoğlu’nun bizi dinleyerek çözüm önerilerimizi değerlendirmesini talep ediyoruz" dedi.

"Tek Amacımız 10 Dakikalık Bir Görüşme"

Öktem, Saraçhane Parkı’nda toplanan insanların amacının sadece 10 dakikalık bir görüşme olduğunu vurgulayarak, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bize bu fırsatı vermesini rica ediyoruz. İstanbul’daki taksi sorununun çözümüne dair elimizdeki verileri ve önerilerimizi sunmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.