İstanbul Boğazı Kısa Süreliğine Kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'nda meydana gelen bir gemi makina arızası sebebiyle trafiğe kapatıldı. Ancak birkaç saat süren çalışmaların ardından boğaz tekrar gemi trafiğine açıldı. Arızanın giderilmesiyle birlikte normal seyrine dönen trafiğin akışı, kısa süreli bir aksama yaşanmasına neden oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nın, bir gemide meydana gelen makina arızası nedeniyle çift yönlü trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Çift Yönlü Trafik Kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nda bir geminin makine arızası nedeniyle boğaz trafiğinin çift yönlü olarak kapatıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Boğazı gemi trafiği, SREDINA isimli tankerin makine arızası yapması nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı" denildi.

Gemi Trafiği Yeniden Açıldı

Birkaç saat süren çalışmaların ardından İstanbul Boğazı tekrar gemi trafiğine açıldı. Geminin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Türkeli Demir Sahasına çekilmesinin ardından trafik normale döndü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden Açıklama

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "SREDINA isimli tanker, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi koordinasyonunda; Kılavuz Kaptanımız refakatinde, ve römorkörlerimizin yedeğinde Türkeli Demir Sahası’na emniyetle demirletildi" şeklinde bilgi verdi.