İzmir'de Taksi Ücretlerine Yeni Zam

İzmir'de taksi tarifelerine 1 ay önce yapılan zamdan sonra yeni bir düzenleme daha getirildi. Son karara göre, İzmir'de taksi ücretleri bir kez daha arttı ve indi bindi ücreti 90 TL olarak belirlendi.

İzmir'de taksi ücretlerine art arda zam yapıldı ve gerekçe olarak artan akaryakıt maliyetleri gösterildi. Son zam kararı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alındı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, daha önce alınan zam kararının ardından neden yeni bir fiyat artışı yapıldığını açıkladı.

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Nedeniyle Yeni Zam

Anık, “Biz 1 ay önce bir tarife uygulamıştık; fakat ondan sonra akaryakıta 6 lira daha zam geldi. Daha sonra biz İzmir Büyükşehir Belediyesine başvurarak, tarifeyi revize etmek istediğimizi ilettik ve revizyonumuzu yaptık. Son karar, UKOME genel kurulundan geçti; yakın mesafe 90 TL, kilometre başına 30 TL, ilk açılış 20 TL oldu” şeklinde konuştu.

Korsan Taşımacılığa Karşı Mücadele Devam Ediyor

Celil Anık, korsan taşımacılıkla mücadeleye de değindi ve “İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz; ancak sadece bizim çabalarımız yeterli olmuyor. Bugün üç korsan taşımacılık yapan araç kapatıldı. Korsan faaliyetlerin önlenmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Anık, mevcut cezaların yetersiz olduğunu belirtti. Korsan taşımacılık yapanlara verilen cezaların caydırıcı olmadığını dile getiren Anık, bu durumun yolcuların güvenliğini riske attığını söyledi.

Anık, "Korsan taşımacılık yapan araçlarda bir kaza meydana geldiğinde yolcuların can güvenliği tehlikeye giriyor. Bu nedenle araçlara binen kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Korsan taşımacılıkla mücadelede sadece cezai yaptırımların yeterli olmadığını, düzenleyici ve denetleyici önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.