İzmir'deki elektrik kazasında görgü tanıklarının şaşırtıcı ifadeleri ortaya çıktı

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K.'nin, mazgallarda gerçekleştirilen işlemler sırasında gözlemcinin izinli olduğunu iddia ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Konak'ta 12 Temmuz'da meydana gelen ve Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B. K.'nin İfadesi

Tutuklanan şüphelilerden biri olan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B. K.'nin verdiği ifadeye göre, İzmir'in tamamının sorumluluk bölgesi olduklarını ve görevlerinin atık ve yağmur sularını toplamak ve ulaştırmak olduğunu belirtti. İdari işlerin denetim ekibi tarafından yürütüldüğünü ve sahadan gelen sorun bildirimleri üzerine sahaya gittiklerini ifade etti.

Çalışma Yöntemleri ve Olay Günü

B. K., ifadesinde planlı ve plansız olmak üzere iki tür çalışma yöntemi olduğunu, planlı çalışmalarda diğer kurumlara bilgi verdiklerini, kazanın yaşandığı yerdeki çalışmanın plansız olduğunu ve bu nedenle diğer kurumlara sadece sözlü olarak bilgi verdiklerini anlattı. Olay günü olay yerine gittiklerinde vatandaşların Gdz'den şikayetçi olduğunu ve kazanın yaşanacağını söylediklerini belirtti.

Şüpheli A. K.'nin İnşaat Mühendisi Olduğunu İfade Etti

İnşaat mühendisi olan şüpheli A. K. ise işlerinin teknik şartnamelere uygun şekilde yapıldığını ve işlerini tamamladıktan sonra asfalt atılması gerektiğini bildirdiklerini söyledi. Ayrıca, çalışmalarında kablolara zarar vermediklerini ve olaydan sonra kablolarda yapılan tamirleri tespit ettiklerini belirtti.

Olayın Detayları ve Sonuçlar

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da yaşanan olayda hayatını kaybeden Deniz ve Öktemay'ın ardından yapılan soruşturma sonucunda tutuklanan ve serbest bırakılan şüphelilerle ilgili bilirkişi raporunun ardından 3 kişinin daha ihmalinin belirlendiği ve bunlardan 3'ünün yakalandığı ortaya çıktı. Yakalanan 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.