Ali Koç'a para cezası, Göztepe'ye seyircisiz maç cezası!

Futbol dünyasında heyecan dolu anlar yaşandı! Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki maçın ardından PFDK, cezaları açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 504 bin TL para cezası verilirken, Göztepe'nin ise 2 maçı seyircisiz oynaması kararlaştırıldı. Olaylar, Türk futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçe ile Göztepe arasındaki maçta yaşanan olaylar sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezalar açıklandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 504 Bin TL para cezası, Göztepe'nin ise 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Maçta Yaşananlar

Göztepe ile Fenerbahçe arasındaki maçın 2-2 berabere sonuçlandığı karşılaşmada, ikinci yarının başında saha karışmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribüne giremeyen taraftarlara destek olmak için deplasman tribününe gitmiş ve burada olaylar çıkmıştı.

PFDK'ya Sevk Edilen İsimler

Yaşanan olayların ardından PFDK'ya sevk edilen isimler de açıklandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Genel Sekreter Burak Kızılhan, talimatlara aykırı hareketlerinden ötürü PFDK'ya sevkedilmişti. Göztepe görevlisi Fatih Özkan da aynı şekilde PFDK'ya sevk edilmişti.

Verilen Cezalar

PFDK'nın açıklamasına göre, Ali Koç'a 504 Bin TL para cezası, Göztepe'ye 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Ayrıca Ali Koç'a saldıran Fatih Özkan'a 90 gün hak mahrumiyeti cezası uygulanırken, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'a da 336 Bin TL para cezası kesildi.

PFDK'nın Açıklaması

GÖZTEPE A.Ş.'nin, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 MAÇ SAHA KAPAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada GÖZTEPE A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına... şeklinde açıklama yapıldı.