BTK erişim engeli yüzünden Instagram kapalı! Ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim engeli sebebiyle Instagram'a erişim şu anda sağlanamıyor. Kullanıcılar, dün sabah saatlerinden itibaren Instagram'a giriş yapmakta zorluk çekiyor. Ancak, İnstagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili güncellemeleri takip etmeye devam edebilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan erişim engeli kararı nedeniyle Instagram'a hala erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar, dün sabah saatlerinden itibaren Instagram'a alternatif yollar dışında giriş yapamıyorlar.

Erişim Kısıtlamasının Sebepleri

BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında" yer alan açıklamaya göre, Instagram'a erişim engeli kararı alındı. Instagram'ın kapatılmasının sebepleri arasında, Atatürk'e hakaret, çocuk istismarı, cinsel içerik paylaşımları ve Türkiye'nin Filistin politikasını göz ardı etmesi yer alıyor.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağına dair en net açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Bakan Uraloğlu, Türkiye temsilcisiyle yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirterek, eksiklikler giderildiğinde erişim engelinin kaldırılacağını söyledi.

E-Ticarette Olası Kayıplar

Instagram'a getirilen erişim kısıtlamasının, e-ticaret sektöründe günlük 1,9 milyar liralık bir kayba neden olabileceği ifade ediliyor. Bu durumda, Instagram'ın kapatılmasının ekonomik etkileri de göz önünde bulundurulmalıdır.