19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BagimsizGazete Ekonomi Durukan şekerleme halka arz kaç lot verir? Durukan şekerleme sahibi kim?

Durukan şekerleme halka arz kaç lot verir? Durukan şekerleme sahibi kim?

Durukan Şekerleme, 40 yıllık tecrübesiyle 11-12 Eylül tarihlerinde halka arz ediliyor. Üretim kapasitesini artırmayı ve global pazarlarda büyümeyi hedefleyen şirket, yatırımcılarını bekliyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Durukan şekerleme halka arz kaç lot verir? Durukan şekerleme sahibi kim?

Türkiye’nin köklü şekerleme markalarından biri olan Durukan Şekerleme, 40 yıllık deneyimini borsaya taşıyor. 11-12 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan halka arz, yatırımcılar için büyük bir fırsat sunuyor. Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleşecek bu arz, DURKN.HE koduyla ve 17,00 TL sabit fiyatla satışa sunulacak.

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Durukan, halka arzdan elde edilecek gelirle üretim kapasitesini artırmayı, global pazardaki yerini güçlendirmeyi ve yeni yatırımlara imza atmayı hedeflediklerini vurguladı. “Kurumsal yapımızı daha da sağlamlaştırarak yolumuza devam edeceğiz,” diye ekleyen Durukan, şekerleme sektöründe daha geniş bir yer edinme kararlılığını dile getirdi.

Durukan şekerleme halka arz kaç lot verir?

Durukan Şekerleme, halka arz sürecini başlatarak yatırımcılardan talep toplamaya başladı. 

Toplam 722 milyon TL'lik halka arz büyüklüğüne sahip olan şirket, yatırımcılara 42,5 milyon lot sunacak. Borsada "DURKN" koduyla Yıldız Pazar’da işlem görmeye hazırlanan Durukan Şekerleme, bu süreçle birlikte büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor.

Üretim Kapasitesini Arttırma Planı

Durukan Şekerleme, üretim kapasitesini artırma planlarıyla birlikte, yenilenebilir enerji yatırımlarına da odaklanıyor. Şirket, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir güneş enerji sistemi (GES) yatırımıyla, üretim süreçlerinde çevre dostu çözümler sunmayı amaçlıyor. Durukan, bu adımla birlikte işletme sermayesini de güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İhracattaki Başarı ve Karlılık

Durukan Şekerleme, yıllar içinde kazandığı deneyimle sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da adından söz ettiriyor. 67 ulusal ve 12 uluslararası tescilli marka ile üretim yapan şirket, 2023 yılında satışlarının %66’sını ihracat satışlarından sağladı. 2024’ün ilk yarısında ise bu oran %62 olarak gerçekleşti. Ayrıca, bu başarılar sayesinde 2023 yılında %20,9 olan brüt kâr marjını, 2024’ün ilk yarısında %41,6’ya çıkardıklarını ifade eden Durukan, şirketin finansal yapısındaki güçlü büyümeye dikkat çekti. 

İnovatif Ürünlerle Fark Yaratma

Durukan Şekerleme, yenilikçi ürünlerle sektörde öne çıkmayı hedefliyor. Şirket, şekersiz sakız dolgulu lolipop gibi taklit edilmesi zor ürünlerle dikkat çekiyor. ABD ve Birleşik Krallık gibi önemli pazarlarda büyük ilgi gören bu ürünler, Durukan’ın küresel pazarlardaki etkisini artırıyor. Şirket, aynı zamanda Türkiye’de USDA & BIO sertifikalı organik lolipop üreten ilk markalardan biri.

Durukan Şekerleme, inovatif ürünlerle ihracat kapasitesini artırmayı ve sektörde daha güçlü bir oyuncu olmayı planlıyor. Bu kapsamda, çiğnenebilir draje şekerleri üretimine 3 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaparak Türkiye'de üretime başlamış bulunuyor. 

Halka arz sonrasında bu ürün grubunu daha da genişleteceklerini ve ihracat hacmini artıracaklarını belirten Durukan, geleceğe dair iddialı planlarını da paylaştı. 

Durukan Şekerleme sahibi kim? 

Durukan Şekerleme'nin sahibi, Durukan ailesidir. Şirketin yönetiminde Durukan ailesinin üçüncü nesil üyeleri bulunmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Durukan, aile şirketini yöneten isimlerden biridir.

 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rüyada Aşk mı? “Rüyanda Görürsün” Show TV'de İlk Kez Ekranlarda! Rüyanda Görürsün Oyuncuları, Konusu

Rüyada Aşk mı? “Rüyanda Görürsün” Show TV'de İlk Kez Ekranlarda! Rüyanda Görürsün Oyuncuları, Konusu