20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BagimsizGazete Genel Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Türkiye'nin önde gelen kamu yöneticilerinden ve akademisyenlerinden biri olan Kübra Güran Yiğitbaşı, 12 Mayıs 2022 tarihinde Afyonkarahisar Valisi olarak görevlendirilmiştir. Bu atama, Yiğitbaşı'nın deneyimli ve başarılı kariyeriyle dikkat çeken bir isim olmasının yanı sıra, Afyonkarahisar'ın yönetimine yapacağı katkılar açısından da önem taşımaktadır. Bu yeni göreviyle Yiğitbaşı, bölgenin gelişimine ve refahına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Kübra Güran Yiğitbaşı'nın eğitim hayatı, babasının İçişleri Bakanlığı'nda görev almasıyla Ankara'da devam etmiştir.

İlkokuldan Üniversiteye

İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Yiğitbaşı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden lisans diploması almıştır.

Yüksek Lisans ve Doktora

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlayan Kübra Güran Yiğitbaşı, "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" başlıklı teziyle programı bitirmiştir. Doktora çalışmalarına Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde devam eden Yiğitbaşı, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" konulu teziyle doktora unvanı almıştır.

Akademik Kariyer

Marmara Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak işe başlayan Yiğitbaşı, daha sonra Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görevine devam etmiştir. Akademik hayatında birçok ders veren Yiğitbaşı, aynı zamanda çocuk yayıncılığı ve iletişim etiği konularında da yoğunlaşmıştır.

Medya ve Yayıncılık

2016 yılında "Kalplerin Direnişi" belgeselini hazırlayan Yiğitbaşı, belgeselin uluslararası festivallerde gösterilmesinin yanı sıra TRT Belgesel kanalında da yayınlanmasını sağlamıştır. Ayrıca "Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım" adlı kitabı yayımlayan Yiğitbaşı, "Dijital Çağda E-beveynlik" adlı TRT programının da yapımcılığını üstlenmiştir.

Kariyer ve Görevler

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine getirilen Yiğitbaşı, 2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Bu görevinde kadın kooperatiflerinin geliştirilmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın istihdamının artırılması gibi konularda çalışmalar yapmıştır.

Valilik Görevi

12 Mayıs 2022 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, kamu yönetimi ve bölgesel gelişim konularında önemli çalışmalar yürütmektedir. Evli ve üç çocuk annesi olan Yiğitbaşı, görevine 18 Mayıs 2022'de başlamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, Dijital Tehditlere Karşı 24 Saat Hazır Durumda

Türkiye, Dijital Tehditlere Karşı 24 Saat Hazır Durumda