20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BagimsizGazete Genel Erkan Baş Evli Mi? Eşi Kim? Kaç Çocuğu Var?

Erkan Baş Evli Mi? Eşi Kim? Kaç Çocuğu Var?

Erkan Baş evli mi? Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın özel hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilenleri keşfedin. Gülçin Baş ile evliliği, çocukları ve daha fazlası bu yazıda!

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erkan Baş Evli Mi? Eşi Kim? Kaç Çocuğu Var?

Türk siyasetinin bilinen birçok ismi vardır. Farklı partilere mensup bu isimler sıkça araştırılmaktadır. Bu isimlerden biri de Erkan Baş olmuştur. Hakkında merak edilen birçok konu bulunan Erkan Baş, okuyucular tarafından sıkça araştırılmaktadır. Biz de sizler için Erkan Baş’ın kim olduğunu ve Erkan Baş evli mi? gibi soruları yanıtladık. İşte Erkan Baş hakkındaki detaylar...

Erkan Baş Evli Mi?

Türk siyasetinin bilinen simalarından olan Erkan Baş, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) genel başkanıdır. Son seçimlerde de aday olması sebebiyle sıkça gündeme gelen bir isim haline gelmiştir. Erkan Baş hakkında en çok merak edilen sorulardan biri "Erkan Baş evli mi?" sorusu olmuştur.

Erkan Baş, Gülçin Baş ile evlidir ve bu evlilikten iki çocuğu vardır.

Gülçin Baş Kimdir?

Gülçin Baş, tam ismiyle Gülçin Savurur Baş, Erkan Baş ile evlidir. Çiftin ilişkisi genellikle göz önünde olmasa da bazı fotoğrafları bulunmaktadır. Özel hayatlarını kamudan uzak tutmayı tercih ettikleri için Gülçin Baş hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır. Ancak, sosyal medyayı aktif olarak kullanan Gülçin Savurur Baş’ın Twitter’da 1654 takipçisi bulunmaktadır.

Erkan Baş Kimdir?

Erkan Baş evli mi sorusuna yanıt verdikten sonra, kendisinin siyasi ve kişisel geçmişi hakkında da bilgi vermek gerekir. 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya, Batı Berlin’de doğmuştur. Ailesi Yugoslavya göçmeni olan Boşnak bir ailedir ve Almanya’ya çalışmaya giden işçilerdendir.

Erkan Baş’ın ailesinin Yugoslavya’daki soy ismi Jusović olduğu duyulunca kamuoyunda yankı uyandırmıştır. Babası Almanya’ya giden işçilerden biri, annesi ise tekstil işçisi olarak çalışmış bir ev kadınıdır. Çocukluğunun bir bölümünü Almanya’da geçiren Erkan Baş, ilkokula başladığı dönemde ailesi Türkiye’ye dönüş yapmıştır. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır.

Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne başlamış, ancak politik sebeplerle bölümü tamamlamamış ve Edebiyat Fakültesi’ne geçiş yapmıştır. Burada bilim tarihi üzerine hem lisans hem de yüksek lisans yapmıştır. Ancak, 2008 yılında üniversitenin yemekhane işçileriyle yaptığı eyleme katılması nedeniyle disiplin cezası almış ve yüksek lisansını yarıda bırakmıştır.

Siyasi Hayatı

Erkan Baş, üniversite mezuniyetinden sonra Bilim Tarihi Araştırmaları Dergisi’nde genel yayın yönetmeni olarak görev almıştır. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir.

Siyasi kariyeri genç yaşlarda başlamıştır. Sosyalist İktidar Partisi İstanbul örgütünde aktif rol almış, il sekreterliği, Örgüt Bürosu ve Merkez Komitesi’nde görev yapmıştır. 1 Şubat 2009’da Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) genel başkanı olmuştur, ancak 2014 yılında TKP bölünmüştür. 2017 yılında Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) kurucuları arasında yer almıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde HDP’den milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir. Ancak, 11 Ekim 2018’de Barış Atay ile birlikte HDP’den ayrılarak yeniden TİP’e geçmiştir.

2021 yılında kapitalizm ve güncel dünya sorunlarını ele alan “Yaşamak İçin Sosyalizm” isimli kitabını yayımlamıştır. Günümüzde TİP genel başkanı olan Erkan Baş, 2024 yerel seçimlerinde Gebze belediye başkan adayı olmuş, ancak üçüncü sırada yer almıştır.

Erkan Baş Kaç Yaşında?

1979 doğumlu olan Erkan Baş, 2024 yılı itibarıyla 45 yaşındadır.

Erkan Baş Nereli?

Batı Berlin’de doğmuş olmasına rağmen aslen Yugoslavya Boşnak kökenlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Erkan Baş evli mi? sorusu dışında merak edilen diğer sorular ve cevapları şu şekildedir:

Erkan Baş, Haydar Baş’ın oğlu mu?

Hayır, Erkan Baş, Haydar Baş’ın oğlu değildir. Haydar Baş’ın oğlu Hüseyin Baş’tır ve Erkan Baş ile Haydar Baş arasında bilinen bir akrabalık bağı yoktur.

Erkan Baş’ın kaç çocuğu var?

Erkan Baş’ın Gülçin Baş ile iki çocuğu vardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Migros Viski Fiyatları 2024 Ağustos: Tüm Markalar Güncel Liste

Migros Viski Fiyatları 2024 Ağustos: Tüm Markalar Güncel Liste