20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BagimsizGazete Genel Yeni formatlı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 36 takımın fikstürü belirlendi

Yeni formatlı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 36 takımın fikstürü belirlendi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonun heyecanı kura çekimi ile başladı. 36 takımın yer aldığı lig aşamasında, takımların karşı karşıya geleceği maçlar belirlendi. İlk haçlar 31 Ağustos Cumartesi günü oynanacak ve futbolseverler için heyecanlı bir sezonun başlangıcı olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni formatlı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 36 takımın fikstürü belirlendi

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan dorukta. Lig aşamasının kura çekimi, Monaco'da bulunan Grimaldo Forum'da gerçekleştirildi. Kura çekiminde, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ve İtalya'nın efsane kalecisi Gianluigi Buffon görev aldı.

Yeni Formatla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Neler Değişiyor?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon, heyecan verici bir formatta oynanacak. 36 takımın yer aldığı lig usulü organizasyonda, ilk 8 sırayı alan ekipler direkt olarak son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıradaki takımlar ise çift maçlı eleme usulü ile tur atlamak için mücadele edecek.

Maç Takvimi ve Format Detayları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçlar 17-19 Eylül tarihlerinde oynanacak. Lig aşaması ise 29 Ocak 2025'te tamamlanacak. Organizasyonda yer alan takımlar arasında oynanacak karşılaşmaların heyecanı şimdiden yüksek.

Takımlar Arasındaki Maçlar Nasıl Olacak?

Real Madrid, Borussia Dortmund ile eşleşirken Liverpool, Milan ile karşılaşacak. Manchester City, Inter'i karşılamaya hazırlanırken Bayern Münih, Paris Saint-Germain'e meydan okuyacak. Paris Saint-Germain ise Manchester City'yi ağırlayacak. İşte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alan diğer eşleşmeler...

Real Madrid: Borussia Dortmund, Liverpool (D), Milan, Atalanta (D), Salzburg, Lille (D), Stuttgart, Brest (D)

Manchester City: Inter, Paris Saint-Germain (D), Club Brugge, Juventus (D), Feyenoord, Sporting Lizbon (D), Sparta Prag, Slovan Bratislava (D)

Bayern Münih: Paris Saint-Germain, Barcelona (D), Benfica, Shakhtar Donetsk (D), Dinamo Zagreb, Feyenoord (D), Slovan Bratislava, Aston Villa (D)

Paris Saint-Germain: Manchester City, Bayern Münih (D), Atletico Madrid, Arsenal (D), PSV Eindhoven, Salzburg (D), Girona, Stuttgart (D)

Kulüpler Arasındaki Rekabet Kıyasıya Olacak

Favori takımların yanı sıra sürpriz sonuçlara da gebe olan UEFA Şampiyonlar Ligi, futbol tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. Heyecan dolu anların yaşanacağı maçlarda, takımlar ellerinden gelenin en iyisini yaparak taraftarlarını gururlandırmaya çalışacak.

 Taraftarlar ise adeta bir maraton koşusu içerisinde, favori takımlarını destekleyerek büyük bir duygusal yoğunluk yaşayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi, futbolun heyecanını en üst seviyede yaşatan organizasyonlardan biri olmaya devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Organize Suç Örgütü başı Binali Camgöz Türkiye'ye iade edildi

Organize Suç Örgütü başı Binali Camgöz Türkiye'ye iade edildi